Oferta cateringowa

Z pasją i zaangażowaniem realizujemy zlecenia na uroczystości biznesowe jak i eleganckie okazje prywatne.

Mamy doświadczenie w obsłudze cateringowej takich wydarzeń biznesowych jak np. otwarcie nowej fabryki organizowane przez nas na hali produkcyjnej czy eleganckiej gali biznesowej obsługiwanej w reprezentacyjnym dla Lublina hotelu. W razie potrzeby obsługujemy również mniejsze konferencje oraz spotkania i szkolenia biznesowe. Kilka naszych wybranych realizacji możecie Państwo zobaczyć na zdjęciach zamieszczonych poniżej .

Jesteśmy również otwarci na eleganckie uroczystości rodzinne. Dostarczamy dania na chrzciny, komunie i inne tego typu spotkania.  Realizujemy te zamówienia w lokalu, którym dysponuje Klient lub w naszych salach, które na życzenie możemy wynająć Klientowi.

Zakres naszej usługi jest bardzo szeroki: od pełnego wystroju sali i stołów z obsługą kelnerską po dowiezienie potraw do samodzielnego porcjowania.

Dysponujemy szeroką listą dań i sprawdzonych rozwiązań. Nasi kucharze z przyjemnością przygotują też nowe dania na Państwa życzenie.

Aby otrzymać indywidualną ofertę, przygotowaną specjalnie na Państwa potrzeby, prosimy o kontakt z naszym menedżerem:

Karol Stoma, tel. kom. 533 000 803, e-mail: karol.stoma@bonappetit.net.pl.

Zapraszamy serdecznie do kontaktu z nami.

Wybrane realizacje

 

Lista dań

Dysponujemy szeroką listą dań i sprawdzonych rozwiązań. Nasi kucharze z przyjemnością przygotują też nowe dania na Państwa życzenie.

Wybrane przepisy

Grillowany łosoś w sosie szpinakowo-śmietanowym

500 g fileta z łososia
150 g szpinaku liściastego
150 ml słodkiej śmietany 30%
sól
cukier
biały pieprz
pół cytryny
2 ząbki czosnku
olej 

Przygotowanie

Czosnek podsmażyć na oleju, dodać szpinak. Gdy szpinak będzie już miękki, dodać śmietanę i doprawić sos solą i odrobiną cukru.

Łososia pokroić na porcję oprószyć przyprawami i ułożyć na grillu. Grillować ok. 15 minut z obu stron. Podawać na szpinakowo-śmietanowym sosie, z dzikim ryżem i warzywami na parze z sosem maślanym. 

Polędwiczka faszerowana kurkami w sosie musztardowo-pietruszkowym

jedna polędwiczka wieprzowa
1 cebula
100 g mrożonych lub świeżych kurek
olej
sól, pieprz

Sos:

150 ml bulionu drobiowego
3 łyżki musztardy
100 ml słodkiej śmietany 30%
½ pęczka natki pietruszki

 

Przygotowanie

Polędwiczkę opłukać, przekroić wzdłuż i lekko rozklepać tak, by uformować prostokąt. Kurki opłukać i drobno pokroić. Podsmażyć cebulę na oleju i dodać kurki. Dusić do miękkości, doprawiając przyprawami.

Na oprószoną przyprawami polędwiczkę ułożyć ostudzony farsz kurkowy i zrolować mięso. Gotową polędwiczkę ułożyć na folii aluminiowej i szczelnie zawinąć. Włożyć do piekarnika i zapiekać około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Do gorącego bulionu dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki, musztardę i śmietanę. Lekko zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić na małym ogniu do zgęstnienia sosu.

Polędwiczkę pokroić w ukośne plastry i polać sosem. Podawać z zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką z ruccoli i świeżych pomidorów.

Roladki z boczku faszerowane indykiem i suszonymi pomidorami

200 g chudego boczku w plastrach
150 g fileta z indyka
50 g suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
2 łyżki oleju
świeży tymianek
sól, pieprz

Przygotowanie

Boczek rozłożyć na desce. Filet z indyka zmielić na grubej siatce. Na oleju podsmażyć czosnek, dodać indyka i przyprawy. Podsmażyć lekko i odstawić do ostygnięcia. Suszone pomidory odsączyć z oleju i drobno posiekać. Wymieszać indyka z pomidorami i posiekanym tymiankiem. Zawinąć farsz w plastry boczku, ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiec w temperaturze 180 stopni przez 10-15 minut. Podawać roladki ułożone na świeżej sałacie. 

Penne z pomidorami, cukinią i parmezanem

250 g makaronu penne
puszka krojonych pomidorów lub 150 g świeżych
1-2 ząbki czosnku
250 g cukinii
2 łyżki oliwy
tarty parmezan
sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Makaron penne ugotować w lekko osolonej wodzie (aldente).

Czosnek podsmażyć do zarumienienia na oliwie, dodać pokrojoną w ćwierć plasterki cukinię i pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podsmażyć delikatnie, tak by cukinia nie straciła swojego kształtu. Dodać do sosu świeżo ugotowany makaron. Podawać posypany tartym parmezanem z listkiem świeżej bazylii oraz z pełnoziarnistą grzanką.